Zien en doen in Breskens

Vissersdorp Breskens is dé maritieme badplaats van West-Zeeuws-Vlaanderen. Vanuit uw appartement staat u binnen no-time op het strand, in de bruisende haven of in het gezellige dorpscentrum.

Langs de vier kilometer lange kustlijn zijn er meer dan genoeg gezellige strandpaviljoens om de dag door te brengen. Met het Spuiplein als middelpunt, is het dorp van Breskens ook een bezoekje waard.

Eten & drinken

Breskens staat bekend als écht vissersdorp. Wanneer u in Breskens bent, moet u dus zeker een visje eten. Natuurlijk is er ook voor de vleesliefhebber en vegetariër genoeg keuze.

Amuse

Dit restaurant is gelegen aan het gezellige Spuiplein middenin het dorp. Bij Amuse kunt u terecht voor lunch, borrel met hapjes of een diner met verse en seizoensgebonden producten. Pluspunt voor de zonnige dagen: er is een terras op het zuiden (dit is op koude dagen overdekt en verwarmd)

Bekijk website

Steakhouse The Bull

The Bull ligt in het centrum van Breskens, aan het Spuiplein tussen vele andere gezellige restaurants. Bij Steakhouse The Bull kunt u terecht voor heerlijke vlees- en visgerechten van de grill. In combinatie met een speciaalbiertje of een van de wijnen zit u hier helemaal goed.

Bekijk website

Spetters

Dit gastronomische restaurant bevindt zich in de jachthaven van Breskens en biedt naast heerlijk eten ook een prachtig uitzicht over de haven en de Westerschelde. Een echte culinaire beleving met smaken uit de regio. Als u iets te vieren heeft is dit restaurant zeker een aanrader.

Bekijk website

Beachhouse 25

Een modern ingericht strandpaviljoen in Breskens. Ga hierheen om lekker te loungen of om te dineren en kijk naar het prachtige uitzicht op de Zeeuwse kust.

Bekijk website

Activiteiten

In Breskens en omgeving hoeft u zich niet te vervelen. Beklim de vuurtoren of spot zeehonden tijdens een rondvaart met de Festijn.

Vuurtoren Nieuwe Sluis

Dit is de oudste, nog bestaande, gietijzeren vuurtoren. Een zwart-witte vuurtoren van ruim 28 meter hoog. Vanaf de vuurtoren kunt u het zicht over de kustlijn eens van bovenaf kijken, want de toren is geopend voor publiek. Vuurtoren Nieuwe Sluis staat op de zeedijk bij ingang Westerschelde.

Bekijk website

Zeehondentocht

Met Rederij de Festijn gaat u tijdens een anderhalf uur durende tocht de Westerschelde over op zoek naar zeehonden. Soms komt u onderweg ook bruinvissen en diverse soorten (zee)vogels tegen. Tijdens de rondvaart krijgt u achtergrondinformatie over de natuur, scheepvaart, visserij en de Westerschelde.

Bekijk website

Meezeilen met zeilboot Pura Vida

Over de Westerschelde, langs de natuurgebieden, de kust van Walcheren, richting Zeebrugge, de zonsondergang tegemoet zeilen of een vaarroute op maat? Een dagje actief bezig zijn op het water, genieten van  de zon, de zee, zeilen en het water en dat op een prachtige zeilboot! Benieuwd naar deze unieke belevenis?

Bekijk website

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Breskens en omgeving. Ontdek de prachtige kust en wandel of fiets door de diverse natuurgebieden.

Recreatie- en natuurgebied Waterdunen

Dit gebied is nog niet heel lang geleden aangelegd en nog steeds in aanbouw. Waterdunen staat in verbinding met de Westerschelde en wordt een combinatie van natuur, recreatie en een deltawerk.

Bekijk website

Strand en duinen

Breskens heeft een vier kilometer lange kustlijn, dus meer dan genoeg zee en strand om te wandelen, spelen en (water)sporten.

Natuurgebied Het Zwin

Op een half uurtje rijden van Breskens, op de grens van Nederland en België, ligt natuurgebied Het Zwin. Het gebied ligt tussen de duinen en een hoge dijk en staat in verbinding met de Noordzee via een geul. Het is het laatste overblijfsel van de geul naar Brugge in de Middeleeuwen. Een mooi wandelgebied met een beetje historie dus.

Bekijk website

Cultuur

Bezoek een museum, bekijk bijzondere kunst of struin eindeloos rond in de gezellige dorpjes. De mogelijkheden zijn divers!

Visserijmuseum Breskens

Ontdek in dit museum alles over de visserscultuur van Breskens. Leuk voor jong en oud. Er is ook een aquarium in het museum waar je onder andere haaien, kreeften en platvissen kunt spotten!

Bekijk website

Het Bizarium in Sluis

Een kleinschalig museum in Sluis wat vol staat vol bizarre uitvindingen. Het museum verwondert met bizarre en vaak en zeer creatief uitgedachte uitvindingen. Dit leuke museum inspireert zijn bezoeker zeker, want zonder falen en experimenteren is er geen vooruitgang.

Bekijk website

Het Belfort in Sluis

Het enige nog werkende Belfort van Nederland staat in Sluis. Hierin bevindt zich de raadszaal van de gemeente Sluis, een expositieruimte en een interactief museum. Hier is vanalles te ontdekken over de geschiedenis van Sluis, J.H. van Dale, de Nederlande taal en het Zeeuwse dialect. Maar uiteraard mag een klim tot bovenin de klokkentoren met een prachtig uitzicht over Zeeuws-Vlaanderen, niet ontbreken.

Bekijk website