Op vakantie in Breskens!

01 maart

Het gezellige vissersdorp Breskens is de plek om van een vakantie aan zee te genieten! Voor een paar dagen, een lang weekend of voor een paar weken? In Breskens en omgeving is genoeg te zien en te beleven. Vanuit uw appartement loopt u zo het strand op en staat u binnen een paar minuten in de jachthaven van Breskens of in het gezellige centrum. Om te struinen langs de winkeltjes, naar de mooie zeilboten te gaan kijken, te genieten van het uitzicht op de Schelde of de Noordzee? Een drankje op een van de vele terrasjes of een lekker hapje eten bij een van de vele (vis)restaurants of strandpaviljoens.

Wandelen en fietsen

Houdt u van wandelen of fietsen tijdens uw vakantie? Dan is Breskens zeker ook een mooie uitvalsbasis voor een mooie fiets of wandeltocht door de prachtige natuur. Niet alleen over de verschillende paden langs de Schelde of de Noordzee, maar ook door de polders, langs de vele kreekjes en leuke dorpjes in Zeeuws-Vlaanderen. Wilt u Zeeland vanuit Breskens verder verkennen? Neem dan het voet/fietsveer naar Vlissingen om daar Walcheren te gaan verkennen. Vlissingen, Middelburg of Veere zijn zeker de moeite waard voor een daguitstapje.

Watersport

Maar ook mensen die van watersport houden kunnen tijdens hun vakantie in Breskens hun hart ophalen. Zeilen, surfen, kitesurfen, suppen, kanoën, branding kajakken en nog zo veel meer. Ook voor de minder ervaren watersporters zijn er diverse mogelijkheden om een paar lessen te volgen of eens mee te varen. Bij een vakantie zo dicht aan zee, kan een watersportactiviteit bijna niet ontbreken!

Cultuur

Voor de cultuurliefhebbers heeft Zeeuws-Vlaanderen ook wat bijzondere activiteiten in petto. Zo is de vuurtoren van Breskens te bezichtigen! Beklim de trappen van deze gietijzeren toren tot bij de lichtkoepel om van het prachtige uitzicht over zee, Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren te genieten. Breng een bezoek aan het Slijkstraatje in Groede om terug in de tijd te gaan van dit pittoreske dorpje en kom erachter hoe de mensen in het Zeeland van begin 20e eeuw leefden. Of ontdek verschillende creatieve en bizarre uitvindingen in museum “het Bizarium” in Sluis. En als u dan toch in het Sluis bent, kom dan ook van alles te weten over Jantje van Sluis, de Nederlandse taal en van Dale en het Zeeuwse dialect in het interactieve museum in het enige Belfort van Nederland. Deze staat in het gezellige centrum van Sluis waar ook diverse restaurants, winkels en boetiekjes te vinden zijn.  

Benieuwd naar wat er verder allemaal te zien, te doen en te beleven is in en rond Breskens? Bekijk dan onze “zien en doen” pagina.  

Terug naar blog overzicht Terug naar blog overzicht

meer blogberichten