Bankjes van Bresjes

30 mei

Of u nu voor de 1e keer op vakantie bent in Breskens of u heeft uw vakantie aan zee hier al vaker doorgebracht, deze wandel- of fietsroute is echt een aanrader! Met deze route gaat u niet alleen op verkenning door Breskens maar u komt meteen van alles te weten over deze leuke plaats aan de Zeeuwse kust. Op ieder bankje staat namelijk een QR-code die u kunt scannen. Zo zit er achter ieder bankje een verhaal. U kunt de hele route lopen, of u loopt de route vanaf uw appartement in Pharos Residence naar de vuurtoren (Pharos) van Breskens of in de richting van de Hooge Platen. Over een paar bankjes vertellen we wat, de rest is om zelf verder te ontdekken tijdens uw vakantie in Zeeland.  

Bankje 1 Uitzicht op de Hooge Platen, officieel het 1e bankje, is het bankje om zeehondjes te spotten, maar zeker ook diverse zeevogels. 
Bankje 2 Vaarwater bij Breskens
Bankje 3 Jachthaven, vanaf dit bankje heeft u niet alleen een mooi zicht op alle zeilboten, maar ook over de appartementen van Pharos Residences. 
Bankje 4 Ingang van de jachthaven 
Bankje 5 de Havenmeester
Bankje 6 Vismijn, bij deze bankjes komt u meer te weten over de visserij en de geschiedenis hiervan. 
Bankje 7 Visserssteiger
Bankje 8 Jachtwerven
Bankje 9 Weegbrugweg
Bankje 10 het Oorlogsmonument
Bankje 11 het Dorpshart van Breskens – Spuiplein. Dit bankje vindt u in het centrum. Aan het Spuiplein bevinden zich diverse (vis)restaurant, terrasjes, ijssalons en leuke winkeltjes. Kortom een mooie plek om even pauze te houden tijdens uw ontdekkingstocht door Breskens. 
Bankje 12 Handelshaven 
Bankje 13 Monding Westerschelde
Bankje 14 Kop Westhavendam, wilt u de verkorte route doen vanuit uw appartement (Pharos-Pharos), dit bankje bevindt zich direct naast Pharos III. Dit is ook zeker een mooi bankje om vanuit uw appartement even te genieten van het strand, de Schelde en de voorbijvarende boten. 
Bankje 15 Jiste Strange (het 1e strand van Breskens)
Bankje 16 Veerhaven Oostzijde
Bankje 17 Veerhaven Westzijde
Bankje 18 Westhavendam Veerhaven
Bankje 19 Vuurtoren Breskens, het laatste bankje, maar voor ons wel een van de mooiste. Het uitzicht op zee en de vuurtoren vanaf dit bankje is prachtig. De “Nieuwe Sluis” is van gietijzer, gebouwd in 1867 en 22,5 meter hoog. De vuurtoren is te bezichtigen en u kunt zelfs de klim maken tot bij de lamp!

Ook nieuwsgierig geworden naar deze mooie route langs de Zeeuwse kust? Reserveer dan snel uw vakantie in een van onze luxe appartementen aan zee. En kom genieten vanaf een van de 19 bankjes van Bresjes; van het zeezicht, een drankje op het Spuiplein, het uitzicht op de Pharos appartementen of misschien wel een zeehondje! 
 

Terug naar blog overzicht Terug naar blog overzicht

meer blogberichten